Je bent bezig met je PPL? Je wilt Radio Telefonie lessen volgen en aansluitend examen doen? Dat kan bij Airvaren, op Teuge. Airvaren biedt een door ILenT gecertificeerde opleiding aan.
Je ontvangt na slagen direct je RT certificaat.

[Unfamiliar with the dutch language? On request we provide RT trainings in the english language]

 - voorzien van e-learning

- in een ongedwongen setting
- een groep van 2 tot 7 deelnemers
- instructie, en veel oefenen
- gecertificeerd met een beproefd handboek

5 tot 7 avonden

   - 1 gratis informatie/startavond     NEEM VRIJBLIJVEND DEEL!!
   - 4 lesavonden
   - 1 a 2 avonden examentraining (afhankelijk van groepsgrootte en voortgang)
   - examen (45 minuten)

Voor de lessen gebruiken wij handhelds en headsets, om daadwerkelijk 'half duplex' te kunnen oefenen. Iedere deelnemer heeft gedurende de hele training de beschikking over zijn/haar eigen headset en toebehoren.

Kosten RT-opleiding

€ 409,- ex BTW  (per 1-1-2024)
inclusief koffie, theorieboek en examen

 

Alleen examen?

Indien je kunt aantonen dat je elders al een RT opleiding hebt gevolgd, en/of bijvoorbeeld een FAA license hebt, kunnen wij na een kort assessment / competency check het praktijk-examen afnemen. Kosten bedragen per examen € 149,- ex btw. Tijdsinvestering circa anderhalf uur. Desgewenst kan dit ook on line.

 

LPE: engelse taalvaardigheid

Ook dat regelen we voor je. Voor het gebruik van je radio in de luchtvaart is een engels LPE (Language Proficiency) vereist van minimaal niveau 4. Hiervoor zijn geen lessen vereist, maar wij kunnen wel het LPE examen voor je organiseren. 

Tijdens de RT opleiding geven wij je desgewenst een indicatie van je niveau in de praktijk. Eventueel adviseren wij om enkele teksten door te nemen, bijvoorbeeld een leerboek vliegtuigleer, in de engelse taal.